Ga naar de inhoud
Er zijn 9 resultaten gevonden.
Reset filters

Sociale vernieuwing

In 1989 is sociale vernieuwing in Rotterdam ontstaan als antwoord op het voortbestaan van hardnekkige sociale achterstand. In dat jaar komt de commissie Idenburg met aanbevelingen hoe op lokaal niveau…

Een beroep op de burger

De laatste jaren is in het overheidsbeleid steeds meer aandacht gekomen voor de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Aan de ene kant vindt de overheid dat zij zich wel wat…

Statusontwikkeling van wijken in Nederland 1998-2010

Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft een lange traditie in het beschrijven van de sociale status van wijken. In 1998 is daarvan voor het laatst verslag gedaan, in de publicatie…

De ontwikkeling van de sociale problematiek in (stedelijk) Nederland

Algemeen wordt aangenomen dat de leefsituatie van sommige groepen in de samenleving voor verbetering vatbaar is. Hoewel een dergelijke stellingname altijd een normatief element in zich draagt - wat is…

De publieke rol van de sociologie

Voordrachten en discussie-overzicht van het actualiteitencollege van de Nederlandse Sociologische Vereniging.

Wisseling van de wacht

Ineens is het onderwerp van debat geworden: generaties, hoe zij zich van elkaar onderscheiden en zich tot elkaar verhouden. De jongste generatie wordt nu eens tot 'patatgeneratie' afgewaardeerd, dan weer…

lls kn krtr (Alles kan korter)

Dit boekje met columns is uitgebracht ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Paul Schnabel.

Maten voor gemeenten 2005

In dit boek is een integraal beeld geschetst van de gemeentelijke prestaties op een landelijk aggregatieniveau.

Maten voor gemeenten 2004

Welke prestaties leveren gemeenten tegen welke kosten? Deze publicatie geeft hiervan een landelijk overzicht voor de periode 1996-2001. De totale uitgaven van gemeenten blijven - na correctie voor inflatie -…