Digitale handreiking Lokale integrale aanpak voor gezondheid
Deze digitale handreiking biedt voorbeelden en ervaringen van succes en falen uit de praktijk van het Gezonde Slagkracht programma (2009-2015). Dit is aangevuld met informatie over taken en werkzaamheden, bronnen,…
De invloed van de fysieke omgeving op lichamelijke activiteit
Hoe beweeg je beleidsmakers?
Dit artikel gaat over aspecten die aan bod komen bij de (her)inrichting van een beweegvriendelijke wijk. In 2010 is er een literatuurstudie en haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. De hieruit verkregen inzichten kunnen…
Gemeentelijke intersectorale samenwerking stimuleren
Lokale begeleiding bij het ontwikkelen van integraal gezondheidsbeleid
Uit onderzoek blijkt dat integraal beleid gemeentelijke bestuurders en ambtenaren wel aanspreekt, maar dat slechts weinig gemeenten erin slagen om intersectorale samenwerking tussen beleidssectoren te realiseren. Belangrijke knelpunten bij het…
De gezonde stad, driemaal beter
Leeft beter, woont beter, zorgt beter
Deze tekst is de uitgeschreven versie van de uitgesproken lectorale rede. Aan de orde komt eerst de thematiek van het lectoraat, gezondheid. Het gaat hierbij speciaal om ongelijkheid in gezondheid…
Wat kan uw gemeente doen aan sociaal-economische gezondheidsverschillen?
Richtlijnen voor een wijkaanpak
In deze brochure staan voorbeelden van effectieve en kansrijke interventies en beleidsinstrumenten om gezondheidsverschillen op wijkniveau aan te pakken.
Onverdeeld gezond
Terugdringen sociaal-economische gezondheidsverschillen en bevorderen gezond leven door lokaal beleid
Deze brochure is, in het kader van het project 'Versterking gemeentelijk gezondheidsbeleid' van VNG en GGD-Nederland, opgesteld om gemeenten en GGD-en te ondersteunen bij het voeren van beleid om gezond…