Ga naar de inhoud
Er zijn 21 resultaten gevonden.
Reset filters

Effecten van sporten en bewegen

Met literatuurverwijzingen

Dit artikel over de effecten van bewegen is online te vinden op allesoversport.nl. Deze versie bevat alle literatuurverwijzingen zoals deze worden genoemd in de publicatie van Bailey e.a (pdf).

Handleiding BeweegKuur voor de fysiotherapeut

Een gecombineerde leefstijlinterventie voor de (eerstelijns)zorg om mensen met een (zeer) hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico te begeleiden naar een gezonde leefstijl

Handleiding BeweegKuur voor de fysiotherapeut. De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor de (eerstelijns)zorg om mensen met een (zeer) hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Sport en bewegen, wat is het ons waard?

Over de economische waarde van sport en bewegen

Artikel over de economische waarde van sport en bewegen. Kun je de waarde van sport en bewegen vertalen naar euro's? Dit kan belangrijk zijn voor onder andere gemeenten bij het…

Bewegen

Een medicijn voor veel aandoeningen

Voldoende bewegen draagt bij aan de preventie van veel chronische aandoeningen en het beperken van de effecten daarvan. De Gezondheidsraad heeft in 2017 voor verschillende leeftijdsgroepen nieuwe beweegrichtlijnen opgesteld, op…

Actie ondernemen en gaan met elkaar!

Vakleerkracht lichamelijke opvoeding én buurtsportcoach: een voorbeeld uit Borne

Het is begin februari in een lokale sporthal in het Twentse Borne. De hal is twee dagen lang gevuld met de groepen 7 en 8 van alle acht basisscholen in…

Generieke werkzame elementen van gecombineerde leefstijlinterventies en duurzame uitvoerbaarheid

Verschillende gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars overwegen om gecombineerde leefstijlinterventies (GLI) aan te bieden aan volwassenen met een verhoogd risico op chronische aandoeningen. Uit onderzoek blijkt dat dergelijke interventies buiten de…

Maatschappelijke betekenissen van sport

Wetenschappelijke onderbouwing en weerslag in lokaal beleid

Bij het Algemeen Overleg Sport van 30 juni 2016 zijn door de SP vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten aanzien van de maatschappelijke betekenis van…

3D-printen: de toekomst voor sport en bewegen?

Bewegen met een lichamelijke beperking is vaak niet vanzelfsprekend. 3D-printen biedt echter ongekende mogelijkheden om te sleutelen aan zo’n beperking. Geprinte implantaten van bijvoorbeeld een duim en een nekwervel zijn…

Bewegen steeds meer onderdeel van eerstelijnszorg: kansen voor sport- en beweegsector

Dit artikel verscheen eerder op SportknowhowXL. door: Patrick Rijnbeek en Dirk Schaars Op de valreep van 2015 hebben KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie), het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) en…

Voorkom blessures met video's van oefeningen

We weten dat gezonde, sterke spieren belangrijk zijn om sportblessures te voorkomen. Sportzorg.nl helpt je om fit te raken. In korte instructievideo’s geven sportmedici je advies over hoe je je…