Ga naar de inhoud
Er zijn 13 resultaten gevonden.
Reset filters

Interventiestudie gezonde schoolpleinen

Het effect op leerlingen van het herinrichten van schoolplein tot gezond schoolplein

Na de herinrichting van een schoolplein tot ‘Gezond Schoolplein’ is het sociale klimaat op het plein beter dan daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research (Alterra) en TNO,…

Waar gaat dat heen?

Recreatiemotieven, landschapskwaliteit en de oudere wandelaar, achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011 (WOt-werkdocument 271)

Het onderzoek richt zich op de vraag welke kwaliteiten van groen belangrijk zijn bezien vanuit verschillende motieven waarmee mensen recreëren, nu en in de toekomst. Er is een literatuurstudie uitgevoerd…

Ruimte voor de toekomst in het landelijk gebied

Trendverkenning 2020-2030 voor gemeenten met veel landelijk gebied

Verkenning naar de trends in gemeenten met veel landelijk gebied en de opgaven en vragen waar landelijke gebieden voor staan. Het landelijk gebied wordt steeds meer een multifunctionele leef- en…

Typologie van toeristisch-recreatieve potenties

De vraag naar toeristisch-recreatieve voorzieningen verwerkt in de toeristisch-recreatieve index

Gebieden worden beoordeeld op hun toeristisch-recreatieve aanbod om een typologie van gebieden te maken en toeristisch-recreatieve potenties op te sporen. Het aanbod wordt gerelateerd aan de vraag. Als indicator van…

Knelpuntenanalyse wandelen en fietsen in het landelijk gebied

Literatuuronderzoek

Sinds geruime tijd staan de recreatievormen wandelen en fietsen in het landelijk gebied beleidsmatig sterk in de belangstelling. Via diverse planvormen wordt geprobeerd vraag en aanbod op elkaar af te…

Indicatoren voor recreatieve kwaliteiten in het landelijk gebied

Zowel in stedelijke als in landelijke omgevingen ervaren mensen de ruimtelijke kwaliteit vanaf de plekken waar zij wonen, werken en zich verplaatsen; maar zeker ook waar zij recreëren. De recreatieve…

Knelpuntenanalyse wandelen en fietsen in het landelijk gebied

Onderzoeksresultaten

Met een empirisch onderzoek in Drenthe en Zuid-Holland worden met een conceptueel model knelpunten geanalyseerd bij het recreatief wandelen en fietsen in het landelijk gebied op regionaal niveau. De belangrijkste…

Knelpuntenanalyse wandelen en fietsen in het landelijk gebied

Samenvatting, conclusies en methode

Aan de hand van een conceptueel model zijn knelpunten geanalyseerd bij het recreatief wandelen en fietsen in het landelijk gebied op regionaal niveau. De belangrijkste knelpunten zijn de verkeershinder, het…

Monitoring recreatiegedrag van Nederlanders in landelijke gebieden

Jaar 2006/2007

Om het recreatiegedrag te kunnen monitoren, neemt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) deel aan het Continu VrijeTijds Onderzoek (CVTO). Voor het CVTO worden wekelijks circa 350 personen van 0…

Recreatietekorten in de provincie Noord-Holland

Een globaal zicht op de effectiviteit van de voorgestelde plannen tot 2020

Alterra heeft, in opdracht van de ANWB, een behoefteraming opgesteld voor de openluchtrecreatie (De Vries & Bulens, 2001). Hierbij werd zowel de huidige situatie qua vraag en aanbod doorgerekend (1995),…