Onbeperkt fietsen
Een verkennend onderzoek naar de ervaringen van en verbeteringen voor fietsers met een beperking
Toegankelijkheid en persoonlijke mobiliteit staan in het VN-verdrag Handicap als rechten voor mensen met een beperking. Nederland heeft dit verdrag in 2016 bekrachtigd. Toch ervaren fietsers met een beperking vaak…
Sporten en bewegen in de openbare ruimte
Jaarrapport 2023
Beleidsmatige ontwikkelingen als de komst van de Omgevingswet, het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en aandacht voor een beweegvriendelijke omgeving in het Nationaal Sportakkoord hebben eraan bijgedragen dat sporten…
Sport- en speelplekken in Nederland
Een update van de scores op de deelindicator sport- en speelplekken, factsheet 2023/25
Sporten en buitenspelen zijn belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het is dan ook belangrijk dat er voldoende plekken zijn waar zij kunnen sporten en spelen…
Hoe beweegvriendelijk is Nederland?
Een overzicht van de scores op de Kennisindicator Beweegvriendelijke Omgeving in 2020 en 2022, factsheet 2023/21
Het Mulier Instituut brengt in kaart hoe beweegvriendelijk Nederland is. Dat doen we met de Kernindicator Beweegvriendelijke omgeving (KBO). In 2022 scoort Nederland daarop hoger dan in 2022, blijkt uit…
Beweegvriendelijk Enschede
Een analyse van de beweegvriendelijke omgeving in Enschede
Nederlanders sporten, spelen en bewegen steeds vaker in de openbare ruimte. Hierdoor is een geschikte openbare ruimte voor sport, spel en beweging een belangrijk thema geworden voor sportorganisaties en overheden.…
Wordt Nederland beweegvriendelijker?
Een analyse van de cijfers van de Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving voor 2020 en 2022
De openbare ruimte speelt een belangrijke rol in het faciliteren en stimuleren van sporten en bewegen. Daarom berekent het Mulier Instituut sinds 2014 de Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving (KBO). Deze indicator…
Toekomstonderzoek beweegvriendelijk Zuid-Holland
In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2040 75 procent van de volwassenen aan de beweegrichtlijnen moet voldoen. Minder dan de helft van de Zuid-Hollanders voldeed in 2020 aan…
Beweegdeelname op buurtniveau
Een verkenning van de geografische spreiding en kenmerken van buurten met een lage beweegdeelname
Een van de doelen van het Preventieakkoord is dat in 2040 75 procent van de Nederlanders aan de beweegrichtlijnen voldoet (Ministerie van VWS, 2018). Het behalen van dit doel is…
De beweegvriendelijke omgeving in Wageningen
Analyse van de beweegvriendelijke openbare ruimte
De gemeente Wageningen wil meer inzicht in de mogelijkheden om te sporten en te bewegen in de openbare ruimte. Daarom heeft de gemeente het Mulier Instituut gevraagd te onderzoeken hoe…
De beweegvriendelijke omgeving in Hilversum (intern rapport)
Analyse van de beweegvriendelijke openbare ruimte
De gemeente Hilversum wil meer inzicht in de mogelijkheden om te sporten en te bewegen in de openbare ruimte. De gemeente heeft het Mulier Instituut gevraagd onderzoek te verrichten naar:…