Ga naar de inhoud
Er zijn 8 resultaten gevonden.
Reset filters

Zwemwater in Nederland

Mogelijke maatschappelijke en economische gevolgen van de nieuwe Europese zwemwaterrichtlijn

Nederland heeft ruimt 600 zwemwaterlocaties in oppervlaktewater die aangemeld zijn bij de Europese Commissie. In het badseizoen vindt hier regelmatig controle van de waterkwaliteit plaats. De Europese Commissie brengt jaarlijks…

Recreatie in de MKBA

Verantwoording van de berekening van de volgnummers over recreatie in 'kentallen waardering natuur, water, bodem en landschap, hulpmiddel bij MKBA's'

Dit rapport is een achtergronddocument bij het handboek 'Kentallen Waardering, Natuur, Water, Bodem en Landschap, hulpmiddel bij MKBA's', daar waar het de kentallen voor recreatie betreft. Waar in het handboek…

Tekorten aan recreatiemogelijkheden

Model of werkelijkheid?

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het Kenniscentrum Recreatie gevraagd een studie te doen naar de toekomst van het recreatiebeleid. Het ministerie wil onder meer weten hoe mensen…

De toekomst van toerisme, recreatie en vrije tijd

Kennisdocument voor de strategische dialoog recreatie

De recreant is de laatste decennia veel kritischer en veeleisender geworden. Ook de recreatievraag is diverser geworden. De behoefte aan comfort en luxe neemt toe, maar dat geldt ook voor…

Recreatief groen in de stedelijke regio's

Beleidsopgave voor groen in het kader van de integrale verstedelijkingsopgaven

In de gebiedsagenda's van de integrale verstedelijkingsafspraken komen de visies en opgaven op het gebied van mobiliteit, water, verstedelijking en natuur en landschap van regio en rijk samen. Als kennisdocument…

De bewegingsruimte van jongeren

Aanknopingspunten voor bewegingsbevordering in het ruimtelijk-recreatieve beleid

In dit rapport worden ideeën aangedragen om de openbare ruimte zo vorm te geven dat het de bewegingsarmoede onder jongeren terugdringt. Er wordt gekeken naar de oorzaken van bewegingsarmoede die…

Toekomstige recreatievraag in rijksbufferzones

Behoefteraming van de grootstedelijke bevolking

Nederland telt negen rijksbufferzones; twee in Zuid-Limburg, zeven in de Randstad. De bufferzones vervullen sinds 1958 een belangrijke rol in het gescheiden houden van steden als Amsterdam en Haarlem of…

Haarlemmermeer

Meer waard met meer groen, nut en noodzaak van recreatiegroen

In de gemeente Haarlemmermeer is de ruimte schaars. De luchthaven, infrastructuur, bedrijvigheid, woningbouw en voorzieningen (zoals detailhandel) vragen allemaal om extra ruimte. Om er voor te zorgen dat de gemeente…