Ga naar de inhoud
Er zijn 6 resultaten gevonden.
Reset filters

Beleid rondom mentale gezondheid in de werksetting

Nederlandse werkgevers vinden de mentale gezondheid van hun werknemers belangrijk. Acht van de tien werkgevers beschouwen het als belangrijke indicator voor het succes van het bedrijf. Hier tegenover staat dat…

Effecten van preventieve interventies

Het is niet duidelijk welke preventieve interventies kunnen bijdragen aan het verminderen van de gezondheidsachterstand van mensen met een lage sociaaleconomische status (ses) en derhalve brede implementatie verdienen. Onderzoek van…

Effecten van leefstijlinterventies gericht op lagere sociaaleconomische groepen

RIVM heeft leefstijlinterventies voor lagere sociaaleconomische groepen in kaart gebracht die gemeenten zouden kunnen inzetten om de gezondheid van deze groepen te verbeteren. Hierbij is de aandacht specifiek gericht op…

Intersectoraal samenwerken in de aanpak van gezondheidsachterstanden

Dit onderzoek wijst uit dat de aanpak van gezondheidsachterstanden binnen gemeenten nu nog vooral gericht is op het tegengaan van een ongezonde leefstijl (waaronder overgewicht) en sociale uitsluiting, en het…

Economische evaluatie van preventie

Kosteneffectiviteit (doelmatigheid) is één van de pijlers van het Nederlandse volksgezondheidsbeleid. In dit literatuuroverzicht worden een tiental preventieve interventies gesignaleerd met een gunstige verhouding tussen de kosten en de te…

Brancherapport preventie 2000-2003

Het brancherapport Preventie 2000-2003 maakt deel uit van een serie van vijf brancherapporten over de beleidsterreinen van VWS. Het rapport biedt brede achtergrondinformatie over de preventiesector en behandelt met name…