Ga naar de inhoud
Er zijn 7 resultaten gevonden.
Reset filters

Invloed van de fysieke leefomgeving op gezond gedrag

De inrichting van de fysieke leefomgeving heeft invloed op hoe gezond bewoners zich gedragen. Daarom moet in wijken en buurten meer aandacht komen voor het gezond ontwerpen en inrichten van…

Gezond opgroeien

Deze Verkenning jeugdgezondheid geeft een geïntegreerd landelijk overzicht van de gezondheid van de Nederlandse jeugd en de rol van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) hierin. Deze verkenning is tot stand gekomen door samenwerking tussen…

An EU-wide overview of community-based initiatives to reduce childhood obesity

In 2010, the European Commission called for a project to create an overview of European community-based initiatives (CBI's) that aim to reduce childhood obesity. This report presents the outcomes of…

Terugdringen van gezondheidsachterstanden door gemeentelijk beleid

Gemeentelijke maatregelen op het gebied van groen in de wijk, het binnenmilieu van woningen, veiligheid, geluid van verkeer, luchtverontreiniging, sociale cohesie en sociale steun kunnen de gezondheidsachterstanden van mensen uit…

Intersectoraal samenwerken in de aanpak van gezondheidsachterstanden

Dit onderzoek wijst uit dat de aanpak van gezondheidsachterstanden binnen gemeenten nu nog vooral gericht is op het tegengaan van een ongezonde leefstijl (waaronder overgewicht) en sociale uitsluiting, en het…

Kosteneffectiviteit van lokaal gezondheidsbeleid

Overzicht van preventieve interventies uit de leeflijnen tabakspreventie, integraal alcoholbeleid, overgewicht en depressiepreventie. Van een minderheid van de interventies voor lokaal gezondheidsbeleid is bewezen dat ze bijdragen aan het terugdringen…

Effecten van preventieve interventies voor lokaal gezondheidsbeleid

Een minderheid van de interventies uit de leeflijnen voor lokaal gezondheidsbeleid is effectief in het terugdringen van roken, schadelijk alcoholgebruik, overgewicht of depressie. Van de interventies die het meest aangeboden…