Ine Pulles
Als socioloog houdt Ine zich graag bezig met sociale vraagstukken in de sport. Haar interesse gaat daarbij vooral uit naar de vraag hoe data kunnen bijdragen aan een duurzamer sportbeleid.
In haar werkzaamheden combineert Ine haar ervaring op het gebied van monitoring en evaluatie van (lokaal) sportbeleid en haar interesse in sociale vraagstukken. Ze houdt zich bijvoorbeeld bezig met de monitoring van het Nationaal Sportakkoord en lokale sportakkoorden. Ook het onderzoeken van sport- en beweegdeelname behoort tot haar expertise, waardoor ze in staat is zowel landelijke als lokale ontwikkelingen en statistieken in perspectief te plaatsen.
Als onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau droeg Ine eerder bij aan de Rapportage sport 2018 en de Sport Toekomstverkenning. Aan deze toekomstverkenning geeft zij bij het Mulier Instituut vervolg met onderzoek naar lokale toekomstige ontwikkelingen. Het doel van deze lokale verkenningen is om beschikbare data op regionaal en lokaal niveau te duiden om vervolgens tot breed gedragen beleidsafwegingen te komen.
Na jarenlang gebasketbald te hebben, heeft Ine de verenigingssport ingeruild voor de individuele, ongeorganiseerde en commerciële sport (een ontwikkeling die ze in haar onderzoek vaak heeft bestudeerd). Ze rent regelmatig een rondje in het park en is abonnee van een sportschool.
Publicaties
- Poel, H. van der, & Pulles, I. (2024). Monitor sportbeleid 2023. Utrecht: Mulier Instituut.
- Meijde, L. van der, & Pulles, I. (2023). De omvang van urban sports in beeld: inzicht urban sports-deelname en achtergrondkenmerken van sportbeoefenaars, factsheet 2023/23. Utrecht: Mulier Instituut.
- Pulles, I., Westerbroek, M, Rauws, R., & Singh, A.S. (2023). Beweegstimulering in Limburg (intern rapport): welke rol is volgens gemeenten weggelegd voor de Provincie Limburg?. Utrecht: Mulier Instituut.
- Stuij, M., & Pulles, I. (2023). Bewoners in aandachtswijken sporten minder: kennis- en innovatiescan WP1, samenvatting. Utrecht: Mulier Instituut.
- Stuij, M., & Pulles, I. (2023). Bewoners in aandachtswijken sporten minder: kennis- en innovatiescan WP1. Utrecht: Mulier Instituut.