Onderwerpen
Betaalbaarheid van sport
Het Mulier Instituut onderzoekt wat het kost om te sporten, hoeveel mensen hieraan uitgeven en wat overheden doen om sport betaalbaar te maken.
Financiële situatie sportaanbieders
Het Mulier Instituut monitort verschillende aspecten van financiën in relatie tot sportaanbieders. Zo volgen we de situatie bij sportverenigingen en de toegangsprijzen van sportaccommodaties.
Overheidsuitgaven aan sport
De Nederlandse breedtesport wordt door verschillende partijen gefinancierd. Naast consumenten komt de grootste bijdrage daaraan van gemeenten. We volgen deze overheidsuitgaven aan sport.
Uitgelicht
Tarief- en exploitatievergelijkingen sportaccommodaties
We voeren tarief- en exploitatievergelijkingen uit van gemeentelijke sportaccommodaties. Zo weten gemeenten en exploitanten hoe hun exploitatie zich verhoudt tot andere gemeenten.
Monitor sportuitgaven gemeenten
Met de Monitor sportuitgaven gemeenten volgen we de uitgaven van gemeenten aan sport en rapporteren we over de ontwikkelingen daarin.
Contributiemonitor, Toegangsprijsmonitor en Huurtarievenmonitor
Elk jaar volgt het Mulier Instituut de contributies van sportverenigingen, de toegangsprijzen van gemeentelijke sportaccommodaties en de huurtarieven die gemeenten voor deze accommodaties rekenen.
Het laatste nieuws over dit thema
Indicatoren opgesteld om financiële weerbaarheid sportverenigingen te meten
We startten in 2024 onderzoek naar de financiële weerbaarheid van sportverenigingen. Samen met de stichting Rotterdam Sportsupport en PB Sportconsultancy.
‘Te duur’ meest genoemde reden om sportlidmaatschap op te zeggen
De meest genoemde reden dat Nederlanders lidmaatschappen van fitnessaanbieders en sportverenigingen opzeggen, is dat ze die te duur vinden.
Sportambtenaren vrezen dat kabinetsplannen tot bezuinigingen op sport leiden
Het kabinet wil de specifieke uitkeringen voor sport overhevelen naar het gemeentefonds. Ook komt er een budgetkorting van 10 procent. Sportambtenaren zijn niet positief over dit plan.