Onderzoek naar beweeggedrag voor gemeente Maastricht
Hoe is de sport- en beweegdeelname in Maastricht, in vergelijking met de landelijke cijfers? Die vraag gaan de onderzoekers van het Mulier Instituut voor de gemeente Maastricht beantwoorden.
Het onderzoek naar sport- en beweegdeelname wordt uitgevoerd onder de inwoners van de gemeente Maastricht van 12 jaar en ouder. De vragenlijst die de onderzoekers breed gaan verspreiden, wordt gemaakt in samenspraak met de gemeente. Daarbij putten we uit eerder gebruikte vragenlijsten in landelijk onderzoek over onder meer het sporten en bewegen in de openbare ruimte en motieven en belemmeringen.
Dankzij dat eerdere onderzoek en de beweegrichtlijnen die het RIVM uitvraagt, hebben we nu een landelijk referentiekader. Op die manier kunnen we straks de resultaten in de Maastrichtse wijken vergelijken met het landelijke beeld.
Neem voor meer informatie contact op met Eva Heijnen
Gerelateerd nieuws
Ouderen stromen nog niet vaak door naar sport- en beweegaanbod vanuit aanpak valpreventie
Ouderen stromen nog maar weinig door naar structureel sport- en beweegaanbod vanuit de aanpak van valpreventie.
Vrijwilligerswerk in de sport: minder animo voor structurele taken, meer voor incidentele
Er is een verschuiving zichtbaar in het type vrijwilligerstaken dat Nederlanders doen in de sport. Het aandeel vrijwilligers voor structurele taken neemt af, zoals bestuursfuncties. Het aandeel dat incidentele vrijwilligerstaken doet, is stabiel of groeit zelfs.
Ruim een derde van de Nederlanders wandelt dagelijks
38 procent van de Nederlanders maakte in het afgelopen jaar dagelijks een wandeling. Het overgrote deel van de wandelaars (73%) doet dit, onder andere, om te ontspannen.