Ga naar de inhoud

Het MI zwaait Hugo van der Poel uit

Met het symposium Kennis & Sportbeleid heeft het Mulier Instituut maandag 18 december directeur-bestuurder Hugo van der Poel uitgezwaaid. Hugo gaat met pensioen.

Tijdens het drukbezochte symposium in het MI-kantoor in Stadion Galgenwaard spraken Martijn Kooijman (ministerie van VWS), Paul Boselie (Universiteit Utrecht), Jan Rijpstra (Raad van Toezicht MI) en natuurlijk Hugo van der Poel over de ontwikkeling van wetenschap in het sportlandschap.

Hugo houdt zijn magazine in de lucht.

Grote waardering

De toenemende rol van de wetenschap in het sportbeleid werd daarbij door alle sprekers benadrukt. Er werd met grote waardering gesproken over de inbreng van Hugo van der Poel bij die ontwikkeling. Zijn kritische blik en overtuigende wijze van argumenteren op basis van data en uitkomsten van onderzoek werden daarbij zeer geprezen.

Groei van het instituut

Als directeur-bestuurder gaf Van der Poel ruim tien jaar leiding aan het Mulier Instituut. Onder zijn leiding groeide het instituut uit tot een betrouwbare en vaste partner voor beleidsmakers in de sportsector. Het aantal medewerkers steeg de laatste vijf jaar van vijfendertig naar zeventig. De belangstelling voor sportonderzoek nam toe in de samenleving.

Hugo Magazine

Aan die groeiende belangstelling voor sportonderzoek heeft Hugo van der Poel een grote bijdrage geleverd. Hoe groot zijn invloed is, komt mooi naar voren in de interviews die in Hugo Magazine staan. Dat magazine is speciaal voor Hugo van der Poel gemaakt.

Interesse? Lees hier het Hugo Magazine.

Gerelateerd nieuws

Ouderen stromen nog niet vaak door naar sport- en beweegaanbod vanuit aanpak valpreventie

Ouderen stromen nog maar weinig door naar structureel sport- en beweegaanbod vanuit de aanpak van valpreventie.

Vrijwilligerswerk in de sport: minder animo voor structurele taken, meer voor incidentele

Er is een verschuiving zichtbaar in het type vrijwilligerstaken dat Nederlanders doen in de sport. Het aandeel vrijwilligers voor structurele taken neemt af, zoals bestuursfuncties. Het aandeel dat incidentele vrijwilligerstaken doet, is stabiel of groeit zelfs.

Ruim een derde van de Nederlanders wandelt dagelijks

38 procent van de Nederlanders maakte in het afgelopen jaar dagelijks een wandeling. Het overgrote deel van de wandelaars (73%) doet dit, onder andere, om te ontspannen.