Ga naar de inhoud

Directeur Hoekman tekent Charter Diversiteit

Het Mulier Instituut zet zich actief in voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Om dat kracht bij te zetten heeft directeur Remco Hoekman maandag 9 oktober in Amsterdam het Charter Diversiteit ondertekend.

Remco Hoekman

Hoekman benadrukt dat “diversiteit en inclusie bijdraagt aan de kwaliteit van het werk van het Mulier Instituut”. ,,Wij willen een inclusieve organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt en dit ook meer naar buiten toe uitstralen. Wij streven naar een meer adequate vertegenwoordiging van medewerkers met diverse etnisch-culturele achtergronden. We ervaren dat hiervoor meer actie en ook meer kennis nodig is om de etnisch-culturele diversiteit in de organisatie te vergroten.’’

Concrete uitdaging

Werkgevers die het Charter Diversiteit ondertekenen, streven naar meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Bedrijven worden met dit handvest gestimuleerd om een concrete uitdaging op het gebied van diversiteit en inclusie vast te stellen en daarmee aan de slag te gaan. Dit kan gaan om arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, maar ook om gender, leeftijd of LHBTI+. Onder andere het Ministerie van VWS ging het Mulier Instituut hierin voor.

Lees meer over Diversiteit in Bedrijf op de website van de SER.

Meer nieuws over dit thema

Sport in eerste jaren als moeder extra lastig door verwachtingen rondom moederschap

Na de geboorte van een eerste kind hebben moeders minder vrije tijd. Dit komt mede door maatschappelijke verwachtingen. Dat maakt sporten extra lastig, ook voor sociaal bevoorrechte moeders met een sportief verleden.

Nationale sporthelden hebben beperkte maatschappelijke voorbeeldfunctie voor jongeren

Het sportbeleid zet in op het vergroten van de maatschappelijke betekenis van nationale sporthelden. Mede omdat sporthelden een belangrijke inspiratiebron voor jongeren kunnen zijn en een voorbeeldrol kunnen vervullen.

Bundel verhalen toont ervaringen van jonge lhbti+-personen in de sport

De lhbti+-identiteit van jonge mensen (18 t/m 25 jaar) werkt op verschillende manieren door in hun ervaringen in de sport. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek onder 13 jonge lhbti+-personen. Hun verhalen zijn te lezen in een digitaal boek.