Ga naar de inhoud

Woord van de Raad van Toezicht

Geschreven door: Jan Rijpstra, voorzitter Raad van Toezicht

Mulier Instituut staat als een huis

In 2023 heeft het Mulier Instituut afscheid genomen van Hugo van der Poel, één van de twee directeur-bestuurders. Onder zijn leiding is de waardering voor sportonderzoek flink gestegen en is het Mulier Instituut uitgegroeid tot een zeer gerenommeerd instituut dat nationaal en internationaal wordt gewaardeerd.

Organisatieverandering

In de aanloop naar het vertrek van Hugo van der Poel groeide binnen het Mulier Instituut het besef dat de organisatie anders moest worden ingericht, mede vanwege de enorme groei die het instituut doormaakte. Het leidde tot een nieuwe structuur met een eenhoofdige directie en een managementteam. Vaak zorgt een organisatieverandering voor wat onrust, maar de Raad van Toezicht constateert dat het MT een goede start heeft gemaakt, en dat de rust snel is weergekeerd.

Stevig fundament

Het Mulier Instituut staat als een huis. Het fundament is zo stevig dat al die nieuwe onderzoekers snel hun plek vinden en meedoen in waar het Mulier Instituut al ruim twintig jaar mee bezig was: met interessante, relevante, onafhankelijke onderzoeken die impact geven. Goed zichtbaar én met een mooie diversiteit aan publicaties voor de praktijk, beleid en wetenschap.

Positief financieel resultaat

Na jaren van extra investeringen in de verbouwing en inrichting van het kantoor, de optimalisering van software en systemen, is 2023 afgesloten met een positief financieel resultaat en hebben we het weerstandsniveau versterkt.

Klaar voor de toekomst
Zoals geschreven: het Mulier Instituut staat als een huis en de verbouwing daarvan heeft bijzonder goed uitgepakt, zowel voor de ‘bewoners’ als voor iedereen die zich bij dat huis meldt voor betrouwbare informatie. Dat verdient een compliment. De Raad van Toezicht dankt de directie en de medewerkers voor hun inzet!

Jan Rijpstra (voorzitter)
Jan Rijpstra (voorzitter)

Overige leden RvT

Judith Tillemans
Judith Tillemans
Kasia Karpinska
Kasia Karpinska
Joëlle Staps
Joëlle Staps
Olaf van Haver
Olaf van Haver

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van ons onderzoek? Meld je dan nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, onze persberichten of onze attenderingen!