Ga naar de inhoud

Filters

Sla filters over

Ouderen stromen nog niet vaak door naar sport- en beweegaanbod vanuit aanpak valpreventie

Ouderen stromen nog maar weinig door naar structureel sport- en beweegaanbod vanuit de aanpak van valpreventie.

Vrijwilligerswerk in de sport: minder animo voor structurele taken, meer voor incidentele

Er is een verschuiving zichtbaar in het type vrijwilligerstaken in de sport. Het aandeel vrijwilligers voor structurele taken neemt af. Het aandeel dat incidentele vrijwilligerstaken doet, is stabiel of groeit zelfs.

Ruim een derde van de Nederlanders wandelt dagelijks

38 procent van de Nederlanders maakte in het afgelopen jaar dagelijks een wandeling. Het overgrote deel van de wandelaars (73%) doet dit, onder andere, om te ontspannen.

Sportlijst Richtlijn Sportdeelname Onderzoek aangepast

Veel gemeenten gebruiken de Richtlijn Sportdeelname Onderzoek (RSO) om de sportdeelname in hun gemeente in kaart te brengen. De codelijst – de lijst met sporten waaruit mensen kunnen kiezen – is nu aangepast.

Nederlandse sportaccommodaties nog lang niet voor iedereen toegankelijk

Voor mensen met een beperking zijn er nog steeds barrières om te sporten en bewegen. Bijna de helft van de gemeenten heeft geen beleidsdoelstellingen over de toegankelijkheid van sportaccommodaties.

Wereldmeiden-Wereldgozers MDT: sportproject voor vluchtelingenjongeren positief beoordeeld

Deelnemers en buddy’s van Wereldmeiden-Wereldgozers MDT zijn zeer positief over dit project. Zij geven het een gemiddeld eindcijfer tussen de 7,5 en 8,9.

Nieuwe sporten in Nederland: van hype naar volwassenheid

Populaire sporten als padel en boulderen zijn geen hype, maar krijgen een vaste plek in het Nederlandse sportlandschap. Dat komt omdat deze nieuwe, explosief groeiende sporten steeds beter georganiseerd worden en een eigen sportidentiteit ontwikkelen.